headermetsterrenv10

Transitievergoeding berekenen

Recht op transitievergoeding Veel werknemers kunnen bij ontslag aanspraak maken op een transitievergoeding ( de wettelijke vergoeding bij ontslag ).
Waarvan is de transitievergoeding afhankelijk? Lengte dienstverband en salaris. De hoogte van de transitievergoeding wordt berekend over volledige duur van het dienstverband. Elke dag telt mee. Simpel gezegd bedraagt vanaf 2020 de transitievergoeding 1/3 maandsalaris per gewerkt jaar. Echter dient de vergoeding tot op de dag nauwkeurig berekend te worden, afronden op halve jaren of hele jaren mag niet.
Hoe de hoogte van de transitievergoeding te berekenen? Bepaal eerst hoeveel dagen de arbeidsovereenkomst heeft geduurd. Bij de bepaling kan worden uitgegaan van de periode vanaf de eerste dag van het dienstverband tot en met de beoogde einddatum van het contract. Voorbeeld: werknemer is op 1 januari 2002 in dienst getreden en gaat 1 april 2020 uit dienst. Hij was dan 18 hele jaren en 90 dagen in dienst. De transitievergoeding bedraagt dan 18 x 1/3 = 6 . Daar komt dan nog bij 90 dagen/ 365 dagen = 0,2465 ste jaar. Dat laatste getal moet vermenigvuldigd worden met 1/3, waarna de breuk 0,082 resulteert. Het totaal van 6 + 0,082 = 6,082 . Dit getal dient vermenigvuldigd te worden met het bruto-maandsalaris.
Handige rekentool van Ontslagspecialist Om het berekenen van de transitievergoeding voor u eenvoudig te maken, heeft Ontslagspecialist een handige rekentool voor u ontwikkeld. Vul hieronder de gevraagde gegevens in en de transitievergoeding wordt berekend.

Invalid Input

Invalid Input
Invalid Input
Ontslagvergoeding
Invalid Input

Daarom Arbeidsovereenkomst.nl

  • Specialist in arbeidsrecht
  • Degelijke contracten
  • Ervaren advocaten en juristen
  • Adviseren, procederen, onderhandelen
  •   Betaalbare adviezen, snelle actie
  •  >25 jaar ervaring
© 2024 Arbeidsovereenkomst