headermetsterrenv10

U bent huurder of verhuurder en heeft een huurgeschil. Wie kan u daarbij helpen en wat doet een huurrecht advocaat?

Wat is 'huur'?

Het huurrecht is een van de onderdelen van het Nederlandse recht. Het huurrecht is van toepassing op die situaties waarbij 'een zaak' tijdelijk tegen een te leveren tegenprestatie ter beschikking wordt gesteld. De zaak kan betreffen een woning of bedrijfsruimte, maar ook een stuk land, een fiets, een auto, enzovoorts.

Huurrecht woonruimte

Voor het huren van woonruimte heeft de wetgever zeer specifieke regels opgesteld. Die regels zijn uitgebreider en gedetailleerder dan die van huur van andere zaken. De huurder van woonruimte wordt ook sterker beschermd dan de huurder van andere zaken.

Huurrecht bedrijfsruimte

Ook voor bedrijfsruimte en met name voor 'middenstandsbedrijfsruimte' (winkels, horeca ) zijn speciale huurregels gemaakt die uitgebreider zijn dan de gewone huurregels en zeer specifiek zijn. Zo zijn deze regels niet vergelijkbaar met de regels voor woonruimte.

Wie komt op voor uw huurbelang?

Huurbelangen kunnen groot zijn. Zo is het van groot belang te kunnen wonen zonder geconfronteerd te worden met ernstige lekkages, een te hoge huurprijs of een dreigende ontruiming. Dezelfde soort belangen hebben huurder van bedrijfsruimte. Voor verhuurders is het van belang dat de huur wordt betaald en het pand niet vernield wordt.

Huurspecialisten

Als u een huurgeschil heeft, wilt u dat uw zaak goed wordt behartigd. U kunt een advocaat benaderen, maar niet alle advocaten zijn gespecialiseerd in huurzaken. Neemt daarom voor uw zaak gespecialiseerde advocaten of juristen in de arm.

Waarmee kan een huurrecht advocaat u helpen?

Een huur advocaat kan u helpen bij elke huurkwestie. De belangrijkste zijn:

Waar kunt u terecht voor een gespecialiseerde advocaat?

Als u een in huurzaken gespecialiseerde advocaat of jurist zoekt die ook nog betaalbaar is, kunt u terecht bij Recht & Raad. De huurspecialisten van Recht & Raad hebben ruim 20 jaar ervaring met huurzaken en kunnen u vlot en goed van dienst zijn. Bel daarom direct 020 - 6890 863 of mail.

huurrecht advocaat

Daarom Arbeidsovereenkomst.nl

  • Specialist in arbeidsrecht
  • Degelijke contracten
  • Ervaren advocaten en juristen
  • Adviseren, procederen, onderhandelen
  •   Betaalbare adviezen, snelle actie
  •  >25 jaar ervaring

Contact informatie:

  0900 1237324

 mail ons icoon

ontslag stel uw vraag

gratisnieuwsbrief

PRIVACY STATEMENT

© 2023 Arbeidsovereenkomst